Hotelkamer 1 Aspide

Centrum Hotel

Verdrag van Meerssen

Hotelkamer 1 Aspide

Zoals wordt verondersteld is de plek Aspide de plek waar het werkelijke Verdrag van Meerssen getekend is. Meerssen strekte zich in die tijd verder dan de huidige gemeentegrenzen uit. In de loop der tijd werd er steeds meer van Meerssen afgesnoept. Zo was tot ver na 1900 de plek waar nu het Maastrichtse station ligt grondgebied van Meerssen.

De naam Aspide werd in later tijd verbasterd terug gevonden als Espede en men vermoedt dat de plek waar het Verdrag van Meerssen dan ook daadwerkelijk getekend is meer in de buurt van het huidige Eysden lag dan in het centrum van Meerssen. Waarom Meerssen dat toch met de eer gings strijken? Welnu, er zou in die tijd een Palts zijn alwaar een der ondertekenaars van het Verdrag, Lodewijk de Duitser, zijn onderkomen had.

 

 

HotelKamer 1: Aspide (30m2), Heeft de beschikking over een ruim tweepersoonsboxspring, een ruime badkamer met douche, ligbad, toilet, haardroger, airco, garderobekast met kluisje (gratis), een kleine zithoek, kitchenette met basisservies, iedere dag nieuwe handdoeken (gratis) , draadloos internet zonder wachtwoord en een minibar (tegen betaling), Led TV met DVD en USB aansluiting.

 

Het basistarief van de kamer is € 80,- per nacht. Maar controleer de prijsstelling via Bookings zo loopt u de speciale aanbiedingen niet mis! Exclusief toeristenbelasting van slechts € 1,30 p.p.p.n

Indien u ontbijt wil op uw kamer is dat op aanvraag. U kunt ook ontbijten (muv dinsdag) bij lunchroom www.sillydays.nl op de Markt in Meerssen. voor openingstijden zie hun website. Op 50 meter afstand is ook een Jumbo supermarkt en een warme bakker te vinden.

 

Tevens is er een intercominstallatie aanwezig waardoor deze hotelkamer uitermate geschikt is voor short stay

 

Het uitzicht op deze kamer is zoals hierboven aangegeven. Het pronkstuk van de maasgotiek, de basiliek van Meerssen, is prominent aanwezig.

 

De entree van deze Hotelkamer bevindt zich in de Hof van Oranje bij huisnummers 32 en 34

 

 

 

 

 

COPYRIGHT © ONEWEB 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS